dijous, 24 d’octubre del 2013

La tardor (resum)

Durant dues setmanes, a maternal A hem treballant l'estació de la tardor.

A la caixa de les sopreses, la titella ens va portar un conte: La festa de la tardor. En llegir-lo vam decidir fer la nostra festa de la tardor, i per això calia conèixer l'estació: el seu paisatge i els fruits.

Per observar els canvis en el paisatge, vam fer una sortida pel camí de Segudet: vam observar els colors de la tardor, les fulles caigudes, vam trobar nous, avellanes... I ens ho vam passar molt bé!

A tallers, vam treballar els colors i les mides (gran, mitjà i petit) classificant el material estructurat que tenim a la classe. També vam aprendre una poesia relacionada amb la tardor.

A música, vam jugar al joc de les estàtues per diferenciar el so del silenci: ens vam convertir en arbres que es movien al so de la música i que es quedaven quiets amb el silenci. 

A plàstica, vam estampar els nostres peus amb pintura de dits en paper d'embalar. Després, vam fer un arbre a la classe i els nostres peus es van convertir en les seves fulles.

I, finalment, a dinàmica primer ens vam convertir en arbres que deixaven caure les seves fulles (cadascú de nosaltres portava una fulla a cada mà) i, després, en fulles que queien al terra.

La setmana passada, el Sendo i el Vermelló ens van portar un trencanous. A partir d'aquest objecte, vam parlar dels fruits de la tardor: quins coneixíem, quins havíem tastat, quins ens agradaven...  A més, alguns d'aquests fruits els vam tenir a la classe i els vam poder olorar, tocar i tastar.

A tallers, vam jugar fent l'associació de quantitats i imatges fins al número quatre i vam acabar d'elaborar la decoració de la classe per a la nostra festa de la tardor.

A música, vam aprendre la cançó Pica amb una pedra! i vam veure que el vocabulari de la cançó estava molt relacionat amb la tardor.

Una de les sessions de racons de la setmana passada va ser molt especial, ja que vam tenir tres racons molt tardorencs:
  • El racó de la piscina de fulles, on vam poder experimentar el tacte, l'olfacte i l'oïda.
  • El racó de les olors de tardor: vam olorar diferents elements i vam haver d'endevinar què eren i si eren olors de tardor (bolets, mandarina, colònia, vinagre...)
  • El racó dels tastets: vam tastar diferents aliments i vam haver d'endevinar què eren i si eren aliments de tardor (...)
Finalment, el divendres vam celebrar la nostra festa de la tardor: vam decorar les classes, vam menjar molts pastissos, vam veure sucs, vam cantar, vam ballar, i ens ho vam passar molt bé! Un cop més agraïm la vostra col·laboració!!!

Per poder participar amb nosaltres des de casa us proposem:
  • Classificar objectes segons la seva mida i el color
  • Recitar el poema de la tardor
  • Cantar la cançó Pica amb una pedra


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada